Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dumitru Diacov: "Partenerii externi închid ochii la unele evenimente, care se întîmplă în Moldova"

5 feb. 17:28   Politică
3415 1

Dumitru Diacov, fostul deputat și ex-președinte al Parlamentului, este de părerea că în ceea ce privește evenimentele politice din Moldova și ecoul acestora în afara țării, aici s-ar face la mijloc mai multe concesii din partea partenerilor externi și a explicat și de ce, notează Noi.md.

"Nu o dată m-am convins că chiar și partenerii noștri foarte europeni, foarte democrați mai închid ochii din diferite motive la unele evenimente, care se întîmplă pe scena politică din Republica Moldova.

Eu presupun că acest lucru se întîmplă pentru că ei își doresc ca procesul de integrare europeană și de guvernare să fie sprijinit pînă la capăt, fiindcă au încredere în actuala echipă", a precizat fostul deputat în cadrul emisiunii televizate "7 zile cu Rdica Cravcenco".

Amintim că în data de 30 ianuarie, vicepremierul Mihai Popșoi a avut o întrevedere la MAE cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Oficialul american a reiterat sprijinul SUA pe calea reformelor din țara noastră.

În același timp, potrivit datelor unui sondaj prezentat în data de 01 februarie de iData, 49,5 la sută din respondenți au declarat că lucrurile în țară merg într-o direcție greșită.


Sondajul a fost finanțat și efectuat de compania sociologică iData, în perioada 26–30 ianuarie pe un eșantion de 1011 respondenți din 383 de localități ale țării, fără regiunea transnistreană. Marja de eroare constituie +-3%.

3
0
0
2
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?