X 
Arşiţa stiri: 201
Jocurile Olimpice stiri: 180
Transnistria stiri: 1415

Dumitru Calac: „Constituția Republicii Moldova nu mai este respectată”

29 iul. 03:00   Politică
13 ore in urma 1107 0

Cel mai rău lucru care s-a întîmplat cu Constituția în cei 30 de ani de la adoptarea ei, este că ea nu mai este respectată și multe dintre prevederile sale au început să fie ignorate.

O astfel de opinie a exprimat jurnalistul Dumitru Calac, în cadrul emisiunii „Без галстуков” cu Alexandru Stahurski de la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

În același timp, el crede că, în general, Constituția Republicii Moldova nu este rea și în multe cazuri încă nu permite să ne îndepărtăm de statutul de statul de drept normal.

„Deși cunoaștem istoria statului capturat, cunoaștem situația de astăzi cînd, din păcate, din nou, aș vrea să greșesc, dar multe decizii ale Curții Constituționale nu sînt claer. Ele nu sînt percepute în societate. Societatea este în mare parte convinsă că aceste decizii sînt de natură politică. Acesta este cel mai trist lucru care se poate întîmpla oricărei Constituții”, a declarat Dumitru Calac.

De menționat că astăzi, 29 iulie, este Ziua Constituției Republicii Moldova. Legea supremă a țării a fost adoptată de Parlament la 29 iulie 1994, publicată în Monitorul Oficial la 12 august și a intrat în vigoare la 27 august 1994.

7
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав