X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4131

Dorin Recean: „Trebuie să acționăm cu mai multă hotărâre și să demonstrăm că nimeni nu este mai presus de lege”

2 sep. 20:15   Politică
3 ore in urma 401 0

Prim-ministrul Dorin Recean a participat, astăzi, împreună cu procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, și ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la cea de-a cincea ședință a Platformei Anticorupție.

În cadrul întrunirii, premierul a accentuat că reforma justiției și lupta anticorupție sînt cruciale pentru procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

„Corupția afectează încrederea cetățenilor în instituțiile noastre, subminează statul de drept și împiedică dezvoltarea economică și socială. Guvernul își asumă un angajament ferm și constant privind promovarea măsurilor de prevenire și combatere a corupției atît la nivel național, cît și în strînsă colaborare cu partenerii noștri europeni”, a declarat șeful Executivului.

Prim-ministrul Dorin Recean a menționat că lupta împotriva corupției este un proces complex și că doar prin acțiuni concrete și prin implicarea tuturor actorilor relevanți - instituții publice, societatea civilă și mediul privat - poate fi construit un viitor în care integritatea și transparența să fie valori fundamentale. „Trebuie să acționăm cu mai multă hotărîre și să demonstrăm că nimeni nu este mai presus de lege”, a afirmat șeful Guvernului.

La rîndul său, Laura Codruța Kövesi, a vorbit despre avantajele colaborării instituțiilor de drept din țara noastră cu Parchetul European și i-a îndemnat pe participanții la ședință să dea dovadă de curaj și inițiativă.


Printre subiectele discutate la cea de-a cincea ședință a Platformei Anticorupție au fost provocările în examinarea cauzelor de corupție și eficiența instrumentelor investigative ale Parchetului European.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав