X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dorin Recean s-a întîlnit cu senatorii americani, Jeanne Shaheen și Chris Murphy

20 feb. 10:15   Politică
1871 0

Situația de securitate din regiune, consecințele războiului hibrid, precum și modalitățile prin care Statele Unite ale Americii (SUA) pot contribui la avansarea Republicii Moldova pe agenda europeană au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu senatorii americani, Jeanne Shaheen și Chris Murphy.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul constant al SUA în implementarea reformelor, accentuînd aportul părții americane în dezvoltarea domeniilor cheie ale economiei, între care tehnologiile informaționale și industriile creative.

„O altă reformă prioritară, susținută și de SUA, este reforma justiției. Vom continua efortul pe acest segment și vom lupta cu corupția pentru a asigura securitatea noastră națională. Prioritare rămîn și crearea condițiilor pentru atragerea investitorilor în diverse domenii, inclusiv a companiilor americane”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit premierului, Republica Moldova oferă un șir de facilități oamenilor de afaceri, fiind o țară sigură pentru investiții. „Ne dorim ca oamenii din Statele Unite ale Americii să privească țara noastră ca pe o țară de oportunități, iar agenții economici să vină pentru a investi în sectorul financiar, energetic și în domeniul logistic”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

La rîndul lor, senatorii americani au remarcat progresul obținut de autoritățile de la Chișinău în procesul de implementare a reformelor. Oficialii au reiterat deschiderea de a oferi asistența necesară pentru consolidarea democrației și realizarea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova.

Părțile au discutat și despre manipularea informațională străină, inclusiv campaniile de dezinformare, care reprezintă o amenințare la adresa țării noastre. În acest context, a fost subliniată importanța dezvoltării gîndirii critice a cetățenilor și formarea abilităților de identificare a dezinformării și a propagandei.

2
0
0
1
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?