X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Dorin Recean a comentat impunerea de către SUA a sancțiunilor împotriva Evgheniei Guțul

13 iun. 09:18   Politică
2926 1

După ce ieri, SUA a anunțat sancțiuni împotriva bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, pentru complicitate activă cu oligarhul fugar Ilan Șor, și partidul Șor, cu o reacție în acest sens a venit premierul Republicii Moldova Dorin Recean.

Într-o postare pe rețelele sociale, Recean a menționat că reacția SUA trebuie să servească drept exemplu pentru justiția din Republica Moldova.

”SUA au impus, astăzi, sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul pentru implicare în acțiunile hibride împotriva statului Republica Moldova și cetățenilor ei, acțiuni finanțate cu bani din surse criminale. Decizia vine în urma unei colaborări eficiente cu partenerii noștri externi și vom continua să luăm măsuri decisive pentru a contracara corupția și amenințările la adresa securității naționale.

Acțiunile de interferență au drept scop dezinformarea, perpetuarea corupției, destabilizarea și deturnarea proceselor democratice în Moldova. Reacția promptă a SUA trebuie să servească drept exemplu justiției din Republica Moldova să-și facă datoria și să apere interesul țării și al cetățenilor noștri”, a scris Recean în postarea sa.

Reamintim că Statele Unite ale Americii au impus sancțiuni împotriva bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, pentru complicitate activă cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Șor, și partidul Șor, declarat neconstituțional, precum și pentru înlesnirea acțiunilor lor de interferență politică ilegală, susținute de Kremlin.

10
1
0
3
41

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?