X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4134

Donald Tusk vine în Moldova. Ce a declarat înainte de vizită

4 sep. 16:15   Politică
6 ore in urma 1694 0

La 4 septembrie, prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, va efectua o vizită de lucru în Moldova, pe care a numit-o o țară-cheie pentru securitatea în regiune.

Despre acest lucru a anunțat Polskie Radio cu referire la cuvintele oficialului, relatează „Европейская правда”.

Potrivit lui Tusk, viitorul războiului din Ucraina depinde într-o anumită măsură și de ceea ce se întîmplă în Moldova.

„Faptul că situația din Moldova este stabilă, că guvernul Moldovei, în ciuda emoțiilor foarte puternice, este pro-ucrainean, pro-occidental, pro-european, este în mare parte meritul președintei Maia Sandu. Iar eforturile Moldovei merită tot sprijinul posibil, inclusiv aspirațiile europene”, consideră prim-ministrul Poloniei.

Tusk intenționează să țină un discurs în fața parlamentului Moldovei. El și-a exprimat speranța că cuvintele sale vor juca un anumit rol în menținerea cursului proeuropean al țării.


Reamintim că pe 25 iunie, Moldova, împreună cu Ucraina, a început oficial procedura de negocieri privind aderarea la Uniunea Europeană. Președinta țării, Maia Sandu, crede în aderarea Moldovei la UE pînă în 2030.

6
0
0
3
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав