X 
Arşiţa stiri: 229
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4127

Dodon: „Vizita lui Scholz în Moldova are un context electoral”

23 aug. 10:45   Politică
3 ore in urma 1391 0

„Vizita cancelarului german în Republica Moldova este un semnal bun, numai că să nu aibă un context electoral. Dar noi anume asta am văzut”, a declarat liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon.

Dodon consideră că vizita cancelarului german Olaf Scholz în Moldova a fost una electorală și nu au fost abordate probleme actuale, importante pentru cetățenii țării. El a menționat că la întîlnirea dintre Maia Sandu și Olaf Scholz nu au fost discutate probleme economice importante, cum ar fi scăderea exportului de mărfuri moldovenești în Germania și retragerea investitorilor germani din Moldova. În opinia lui Dodon, astfel de vizite nu vor aduce schimbări importante pentru cetățenii Moldovei.

„Nu am auzit ca Maia Sandu că discute cu Olaf Scholz despre faptul de ce în primele patru luni ale anului curent exporturile în Germania au scăzut cu 7-8%. Nu am auzit să se discute despre investitorii germani care au părăsit Moldova. Nu am auzit subiecte care pe noi într-adevăr ne interesează. De aceea, această vizită și celelalte care îi vor urma nu vor oferi nimic oamenilor. Iar dacă Maia Sandu crede că dacă Macron și Scholz vor împărți ziare moldovenilor împreună cu Recean, aceasta o va salva, se înșală. Nimeni și nimic nu o va mai ajuta”.

Amintim că pe 21 august, cancelarul german Olaf Scholz s-a aflat într-o vizită oficială în Moldova. În timpul vizitei sale la Chișinău, Scholz a declarat că Germania este ferm de partea Moldovei și o va sprijini în măsura posibilităților sale.

24
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав