COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6586
Coronavirus stiri: 7425

Dodon salută suportul de 600 mln euro de la UE, dar „să vedem în ce condiții”

4 iun. 10:15   Politică
2551 9

„Salutăm, dar să vedem în ce condiții”. Astfel președintele PSRM, fostul șef al statului, Igor Dodon, a comentat decizia Uniunii Europene de a-i oferi țării noastre un suport financiar de 600 de milioane de euro. Declarația a fost făcută la postul de televiziune NTV Moldova.

“Este bine cînd cei din afara țării vor să ne ajute și salut orice ajutor. Dar în ce condiții? Am auzit că vor fi condiționalități politice: majorarea vîrstei de pensionare, sau lichidarea raioanelor. De aceea, noi salutăm, dar să vedem în ce condiții. Dacă va fi în condiții ca pentru Alianța pentru UE 1,2, Filat și toată gașca lor, pentru reforma Justiției s-au spălat vreo 100 și ceva de milioane de lei, cînd se fura miliardul, europenii finanțau reforma Justiției. Și a doua întrebare, de ce acum, în campania electorală?”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a amintit că în 2020, cînd Federația Rusă era gata să ne acorde un credit în condiții preferențiale, partidele de dreapta l-au tratat drept gest electoral și au blocat proiectul prin Curtea Constituțională. Totodată, Dodon a precizat că dacă banii vor ajunge în bugetul țării, atunci formațiunea sa va insista ca aceștia să fie cheltuiți pentru nevoile cetățenilor, dar nu pentru finanțarea unor partide.

„Vom insista ca fiecare bănuț, care va veni din UE, să fie prezentat raport în fața oamenilor. Unde s-a dus? Și insist ca banii să nu se ducă la ONG”, a mai spus Dodon.

Amintim că după ce UE a anunțat suportul de 600 de milioane de euro pentru Republica Moldova, europarlamentarul Siegfried Mureșan a scris pe pagina sa de Facebook, că pentru a beneficia de acești bani Republica Moldova trebuie să implementeze un șir de reforme cerute de UE, printre care reforma administrației publice-locale și cea din domeniul bugetar.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽