X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4138

Dodon: Recean a încercat să facă presiuni asupra Mitropoliei Moldovei

25 aug. 23:03   Politică
4354 0

Președintele socialiștilor, Igor Dodon, solicită guvernării să nu se implice în treburile bisericilor, în contextul în care Ucraina a interzis biserica subordonată Patriarhiei Ruse.

„E treaba internă a țării vecine, dar eu consider că e o greșeală. Și la noi, Dorin Recean a încercat să pună presiune pe Mitropolia Moldovei.... nu vă băgați peste biserică”, a declarat Igor Dodon la UNInterviu pentru UNIMEDIA.

„Nu vă băgați peste biserică. Dumnezeu nu bate cu bățul.

Maia Sandu, Dorin Recean - care a încercat prin intermediul la niște cumetri să preseze. Domnului Recean să-i transmită Ricu Vodă... sau cine acolo e purtător de cuvînt, Daniel Vodă, că noi cunoaștem despre încercările de a face presiuni asupra Mitropoliei Moldovei să plece spre romîni.

Vă dau un sfat - lăsați biserica în pace. Ceea ce se face în Ucraina este treaba lor internă, dar eu cred că este o greșeală”, a declarat Igor Dodon.


Cît depăsre grupul de preoți care a mers la Moscova, unde s-ar fi văzut și cu fugarul Ilan Șor, liderul socialiștilor a declarat că nu cunoaște despre asemene întrevederi.

„Preoții deseori merg în pelerinaje, în est, în vest, pe Athos. Nu văd aici niciun fel de conotații politice”, a precizat fostul șef de stat.

39
1
1
4
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав