X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4129

Dodon: Recean a încercat să facă presiuni asupra Mitropoliei Moldovei

25 aug. 23:03   Politică
3753 0

Președintele socialiștilor, Igor Dodon, solicită guvernării să nu se implice în treburile bisericilor, în contextul în care Ucraina a interzis biserica subordonată Patriarhiei Ruse.

„E treaba internă a țării vecine, dar eu consider că e o greșeală. Și la noi, Dorin Recean a încercat să pună presiune pe Mitropolia Moldovei.... nu vă băgați peste biserică”, a declarat Igor Dodon la UNInterviu pentru UNIMEDIA.

„Nu vă băgați peste biserică. Dumnezeu nu bate cu bățul.

Maia Sandu, Dorin Recean - care a încercat prin intermediul la niște cumetri să preseze. Domnului Recean să-i transmită Ricu Vodă... sau cine acolo e purtător de cuvînt, Daniel Vodă, că noi cunoaștem despre încercările de a face presiuni asupra Mitropoliei Moldovei să plece spre romîni.

Vă dau un sfat - lăsați biserica în pace. Ceea ce se face în Ucraina este treaba lor internă, dar eu cred că este o greșeală”, a declarat Igor Dodon.


Cît depăsre grupul de preoți care a mers la Moscova, unde s-ar fi văzut și cu fugarul Ilan Șor, liderul socialiștilor a declarat că nu cunoaște despre asemene întrevederi.

„Preoții deseori merg în pelerinaje, în est, în vest, pe Athos. Nu văd aici niciun fel de conotații politice”, a precizat fostul șef de stat.

39
1
1
4
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав