X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Dodon l-a invitat pe Rivlin să efectueze o vizită în R. Moldova

18 dec. 2018,, 14:10   Politică
2670 1

În cadrul vizitei sale oficiale în Israel, Președintele țării Igor Dodon a avut o întrevedere cu omologul său, Reuven Rivlin. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Potrivit mesajului, în cadrul discuției oficialii au abordat relațiile bilaterale, politica internă și externă a Republicii Moldova, precum și securitatea regională.Totodată, s-au remarcat contactele oficiale active dintre Guverne, Parlamente și Ministerele de Externe.
Potrivit șefului satului, colaborarea între cele două țări necesită o dinamizare, în special, în domeniul comercial-economic, potențialul căruia deocamdată nu este valorificat pe deplin. O perspectivă bună este și dezvoltarea turismului, fiindcă în Israel locuiesc zeci de mii de moldoveni și cei care activează în baza contractelor de muncă.

Ambele părți au sesizat că sînt împotriva terorismului internațional și a antisemitismului.

Igor Dodon a vorbit și despre promovarea unei politici externe echilibrate a Republicii Moldova pe baza statutului de neutralitate și soluționarea pașnică și corectă a conflictului transnistrean. Șeful statului a precizat că Israelul reprezintă, în acest sens, un model care promovează o politică externă independentă și respectă strict interesele naționale.

La finele întrevederii, oficialii au vorbit despre impulsionarea dialogului politic bilateral și realizarea unui schimb de vizite la nivel înalt. Astfel, președintele Israelului a fost invitat să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova.


Amintim că ultima vizită oficială în Israel a lui Igor Dodon a avut loc în 2004.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?