X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon a îndemnat guvernarea să solicite de urgență negocieri cu Federația Rusă

11 ian. 2022,, 16:11 (reactualizat 11 ian. 2022,, 21:18)   Politică
5565 45

Președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, a venit cu un îndemn către guvernare a de solicita de urgență negocieri la nivel înalt cu Rusia pentru a identifica soluții la criza gazelor.

Politicianul spune că în următoarele săptămîni se așteaptă o creștere exorbitantă a tarifelor și prețurilor la majoritatea mărfurilor și serviciilor.

"Încercările jalnice ale unor şefi din guvernarea moldovenească de a transfera responsabilitatea pentru acest genocid social şi energetic către ”tendințele mondiale” nu pot servi drept justificare pe fundalul preţurilor mult mai mici la resursele energetice în astfel de ţări europene, precum Serbia, Ungaria, Germania şi alte ţări, care au reuşit să ajungă la un numitor comun cu Federaţia Rusă.

În cea de-a doua jumătate a anului 2021, conducerea Moldovei a ignorat arogant toate platformele şi posibilitățile reale de a stabili un dialog direct cu conducerea de vîrf a Federaţiei Ruse. Iar în ultimele luni, au fost cel puţin şapte astfel de posibilități", se arată în declarația lui Igor Dodon.

Potrivit lui, fondurile bugetare şi împrumuturile externe (credite FMI şi UE, pe care următoarele guverne şi generaţii vor trebui să le ramburseze) sînt investite nu în economie şi agricultură, în infrastructură şi construcţia drumurilor, în majorarea salariilor, ci sînt îndreptate spre acoperirea greșelilor, aroganţei şi iresponsabilităţii guvernării actuale.


"Fac apel către conducerea de vîrf a ţării să chibzuiască, să-şi tempereze aroganţa, să înceteze jocul de-a isteria rusofobă şi să solicite în regim de urgenţă negocieri la nivel înalt cu partenerii noştri strategici ruşi pentru a identifica soluții de a sprijini poporul moldovenesc să supraviețuiască în această iarnă", a mai menționat acesta.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?