COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6743

Dodon a explicat cum vor fi provocate alegerile parlamentare anticipate, după scrutinul prezidențial

20 oct. 2020,, 14:38   Politică
2819 2

Igor Dodon a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că dacă PDM se retrage de la guvernare, atunci în țară urmează a fi declanșate alegerile parlamentare anticipate.

Potrivit lui Dodon, anticipatele trebuie să se desfășoare în vara anului viitor și acestea pot fi provocate prin neconvocarea în ședințe a Parlamentului sau prin căderea Guvernului.

Dodon a mai menționat că aproape absoluta majorității a cetățenilor cu care discută spun că nu mai au încredere în actualul Parlament și că actualii deputați ”trebuie fugăriți”.

”Eu cred că acest lucru va fi iresponsabil în perioada de iarnă. sîntem în situație de pandemie, ideal ar fi ca noi să obținem acel vaccin despre care vorbim des din Est sau din Vest, să trecem de pandemie și după aceasta o să mergem la alegerile parlamentare anticipate. Cel puțin, 90 la sută din cetățenii cu care discut eu așa îmi și spun: dl Dodon, se finalizează prezidențiale, Dvs. trebuie să învingeți, să fie stabilitate politică, trecem iarna, da, în Parlamentul acesta trebuie fugăriți toți, așa și spun, trecem iarna, trecem pandemia, după aceasta mergem în vară la alegeri anticipate, alegem alt Parlament”, a declarat Igor Dodon în interviul pentru Europa Liberă.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽