X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Dmitri Medvedev numește cel mai probabil scenariu de "integrare europeană" pentru Moldova

14 iun. 13:45   Politică
4341 2

Scenariul cel mai probabil al "integrării europene" pentru Republica Moldova ar putea fi transformarea acesteia în periferia nord-estică a Româ
niei.

Această opinie a fost exprimată de fostul președinte rus, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și președinte al partidului "Rusia Unită", Dmitri Medvedev.

"Scenariul cel mai probabil al "integrării europene" pentru Chișinău ar putea fi transformarea sa în periferia nord-estică a României - unul dintre cele mai puțin dezvoltate state din Europa", a scris Medvedev în articolul său pentru Rossiyskaya Gazeta.

El a reamintit că perioadele de ocupație a Basarabiei de către regimul de la București - din 1918 pînă în 1940 și din 1941 pînă în 1944 - au fost însoțite de represiuni în masă și de românizarea forțată a populației.

"Ar fi naiv să credem că de data aceasta atitudinea față de populația moldovenească va fi fundamental diferită", a remarcat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.


El a mai spus că președinta moldoveană Maia Sandu - "cetățean al UE și absolventă a Harvard" – conduce țara "direct în sclavie neocolonială".

71
2
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?