X 
Arşiţa stiri: 225
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4135

Diacov vine cu acuzații în adresa lui Sula după scandalul din PSDE

23 aug. 08:15   Politică
4531 0

Dumitru Diacov, președintele de onoare al fostului Partid Democrat, vine cu acuzații în adresa liderului Partidului Social Democrat European (PSDE), Ion Sula, după scandalul din formațiune, în urma căruia, Eremei Priseajniuc a anunțat că se dezice de funcția de vicepreședinte și părăsește partidul, odată ce Valeriu Pleșca a fost înaintat la prezidențiale.

„Domnul Sula s-a ales cu funcția de președinte de partid în urma unui complot organizat în fostul PDM. Acum, trebuia să încerce să găsească limbă comună cu toți activiștii partidului… Din păcate, el a ales să aibă grijă de propria persoană, să ignore interesele oamenilor din partid, dar și a alegătorilor tradiționali ai Partidului Democrat”, a scris Diacov, notează Noi.md cu referire al unimedia.

„În atenția membrilor și simpatizanților PSDE!

Sunt la fel de revoltat privind situația din interiorul PSDE ca și restul activului. Trebuie să recunoaștem, domnul Sula s-a ales cu funcția de președinte de partid în urma unui complot organizat în fostul PDM la ultimul congres. Iar această abordare nedemocratică și de intoleranță față de problemele și preferințele membrilor partidului a răbufnit pe parcurs și culminant acum cu această criză existențială în desfășurare. S-ar părea că trebuia să țină cont de acest fapt și să încerce să găsească limbă comună cu toți activiștii partidului… Din păcate, el a ales să aibă grijă de propria persoană, să ignore interesele oamenilor din partid, dar și a alegătorilor tradiționali ai Partidului Democrat. Ședința de ieri a Consiliului Național PSDE, soldată cu conflicte interne, încălcarea statutului partidului și excluderea nemotivată a membrilor din partid necesită o apreciere adecvată din partea organelor supreme ale PSDE. Pentru că din cei 16 vicepreședinți inițiali, organizația a rămas cu 2-3, nemaivorbind despre organizațiile teritoriale, pe care le putem număra acum pe degete, după multiplele ieșiri și excluderi din ultimii 2 ani.

Așa cum am anunțat în noiembrie 2022, eu nu am acceptat schimbarea denumirii partidului, dar și să fiu membru al PSDE, sub paravanul acestei pseudo reforme. Pînă acum eu nu m-am implicat în activitatea PSDE, nu am încercat să influențez pe cineva cum să voteze la ultima ședință. Cu toate acestea, am menținut relații apropiate cu majoritatea organizațiilor teritoriale și cu liderii acestora. Știu că oamenii doresc să activeze împreună, într-o echipă unită, progresistă și prietenoasă, așa cum au activat pe parcursul anilor. Și eu cred, că lucrul acesta este încă posibil! Declarațiile unor vicepreședinți si lideri a organizatțiilor teritoriale denotă că în PSDE există probleme grave de comunicare și de funcționare a partidului. Este imperativ necesar ca după alegerile prezidențiale, să fie convocat Congresul extraordinar al partidului și decisă atît nouă echipă de conducere, cît și parteneriatul politic pentru alegerile parlamentare.


Voturile alegătorilor cu viziuni de centru-stînga vor fi decisive pentru viitoarea coaliție de guvernare pro Europeană în Republica Moldova. Așa cum am spus de multe ori, este nevoie de consolidarea Centrului politic din țara noastră, idee susținută activ de partenerii noștri europeni, de prietenii suedezi și de grupul socialiștilor și democraților europeni. Sentimentul de solidaritate cu oamenii alături de care am activat împreuna ultimii 25 de ani mă obliga să fiu alături și astăzi. Vreau să menționez încă odată, că să evităm echivocuri sau insinuări, eu nu pretind nici la o funcție în viitorul partid și nici în alte structuri de stat, dar mă simt obligat și în măsură să ajut la realizarea acestui important deziderat pentru țara noastră”, a punctat Dumitru Diacov, într-o postare făcută publică.

0
3
4
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав