Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Diacov: Societatea trebuie să sprijine eforturile Guvernului de a păstra liniștea internă

1 apr. 2022,, 12:15   Politică
2230 0

Dumitru Diacov, ex-deputat și președinte de onoare al PDM, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV că societatea trebuie să sprijine eforturile guvernului de a păstra liniștea internă în contextul în care R.Moldova nu are forță militară.

"Republica Moldova fiind așa la o anumită distanță de ceea ce se întîmplă în Ucraina, cred că nu e foarte serios să analizăm aceste terminologii. Eu cred că e important ce înseamnă acest conflict pentru lume, ce înseamnă acest conflict pentru Republica Moldova?

Cum țara noastră poate să-și gestioneze interesele sale și să meargă pe acest parcurs care a fost anunțat de către RM și în ce măsură declarația noastră și cererea noastră de aderare la UE va fi analizată și va fi dat curs acestei cereri. (...) Rusia cu America sînt primii actori în această dezbatere politică geostrategică și este și China, un actor foarte important și mă tem ca nu cumva în anumite situații să fie principalul actor în acest joc. (...) Mă tem ca acest conflict va dura încă mult timp, aș vrea ca să se rezolve într-o săptămînă, două, cred că toată lumea ar vrea, dar nu văd elemente care m-ar face să vorbesc la modul serios că toată chestia asta se va opri.

Occidentul nu participă, dă sfaturi, dă bani și armament. Rușii, din cîte am înțeles, nu au de gînd să stopeze pînă nu își realizează planurile. În Ucraina oamenii sînt foarte eroic determinați, dar la eroism mai trebuie și hrană și armament. (...) China nu cred că are mare interes să fortifice Federația Rusă, nu cred că ar vrea să se certe cu americanii, economia chineză e legată de piața americană. Aici sînt lucrurile fundamentale legate de acest conflict.

Noi vedem că Macron nu vorbește așa cum vorbesc unii moldoveni, nu mai vorbesc de Erdogan, care are și alte interese. În acest buchet de probleme foarte serioase, ce face RM? Pe mine asta mă interesează ca RM să iasă din acest impas, să-și facă datoria de stat civilizat și asta face foarte bine, dar RM nu are alte posibilități. RM nu are nici un tanc, are două TAB-uri ruginite. De aia, acum e importat păstrarea echilibrului intern, mobilizarea societății în jurul ideii de a sprijini eforturile guvernului și de a păstra liniștea internă", a declarat Diacov.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?