X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4139

Despre ce a discutat Dorin Recean cu procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța

2 sep. 18:15   Politică
7 ore in urma 1216 0

Premierul Dorin Recean a discutat, astăzi, cu procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, despre evoluțiile în ce privește combaterea corupției și cum pot fi amplificate eforturile comune în acest sens.


Prim-ministrul a specificat că lupta cu fenomenul corupției rămîne una dintre prioritățile Republicii Moldova și a menționat că, pentru combaterea acesteia, este necesar un răspuns comun și prompt din partea autorităților, dar și implicarea fiecărui cetățean.


Premierul a exprimat interesul pentru consolidarea cooperării între toate autoritățile de combatere a corupției din Republica Moldova și Parchetul European. „Am aprecia schimbul de bune practici în ceea ce privește investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor financiare și a corupției, precum și organizarea de instruiri pentru procurorii din Republica Moldova”, a precizat Dorin Recean.


Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a dat asigurări că Republica Moldova va beneficia în continuare de sprijin în reformarea justiției, avansarea în lupta cu corupția și deoligarhizare. „Justiția este primul domeniu care trebuie curățat de corupție pentru a construi un sistem cu adevărat imparțial, independent și previzibil, iar cetățenii să aibă încredere în instituțiile democratice ale statului”, a spus Laura Codruța Kovesi.


Ultima vizită a Laurei Codruța Kovesi în Republica Moldova a avut loc în vara anului 2022, cînd a fost semnat un Acord de cooperare între Procuratura Republicii Moldova și Parchetul European.

3
0
1
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав