X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Deputații au părăsit sala în plină desfășurare a ședinței parlamentare

14 iun. 10:47   Politică
6065 0

În timpul ședinței parlamentare din 14 iunie, deputații din blocul PCRM-PSRM au părăsit sala.

Acest lucru s-a întîmplat din cauza că vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a propus introducerea pe ordinea de zi a chestiunii privind moțiunea de cenzură împotriva lui Igor Grosu.

Vlad Bătrîncea, a declarat că Igor Grosu încalcă sistematic Regulamentul Parlamentului și dreptul fundamental al deputaților la pluralismul de opinii, garantat de Constituția RM.

„Președintele Parlamentului subminează principiile dezbaterilor parlamentare, comportamentul său este departe de a fi civilizat și se caracterizează prin lipsă de etică și cultură. Limitarea dreptului deputaților din opoziție de a-și exprima opinia contravine valorilor democratice și principiilor statului de drept. Grosu uită că el este moderatorul ședințelor plenare și nu șeful deputaților. Funcția lui constă în asigurarea desfășurării normale a lucrului în Parlament. Atacurile și comentariile președintelui Parlamentului la adresa deputaților sunt inadmisibile”, a spus Vlad Bătrîncea.

Igor Grosu a replicat că a primit-o deja și că ordinea de zi a ședinței a fost adoptată cu o zi înainte. El i-a sugerat lui Batrîncea să mai "repete" încă o dată și să prezinte mai întîi propunerea sa comisiei.


Ca urmare a altercației verbale, Batrîncea și alți membri ai fracțiunii au părăsit ședința.

24
1
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?