Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Deputații au omagiat asistenții medicali în contextul zilei lor profesionale

12 mai. 11:08   Politică
1265

Asistenții medicali au fost omagiați, astăzi, în plenul Legislativului, cu prilejul zilei lor profesionale.

”Mulțumesc din toată inima și exprim imensa recunoștință tuturor asistentelor și asistenților medicali din țara noastră. Alături de medici, ei stau în prima linie în misiunea deloc ușoară de a salva viețile oamenilor”, a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Deputata Ana Oglindă, membră a Comisiei protecție socială, sănătate și familie, medic de profesie, s-a alăturat felicitărilor și a declarat că profesia de asistent medical joacă un rol important în asigurarea sănătății populației.

”În activitatea zilnică, asistentul medical este un adevărat erou și nu așteaptă diplome sau medalii. Cunoaștem din interior cîte probleme există și cît de mult avem de muncit pentru a crește onoarea acestei profesii deloc ușoare și pentru a spori cultura medicală a populației. Trebuie să îmbunătățim cadrul legislativ și condițiile de activitate, astfel încît asistentele și asistenții medicali să rămînă fideli profesiei”, a menționat Ana Oglindă.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali (Ziua Internațională a Nurselor) este marcată anual la 12 mai.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав