AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 892
Criza energetică stiri: 725
Preşedintele stiri: 3204

Deputații ar putea rămîne fără vacanță. Cînd s-ar putea întruni în ședință

14 ian. 09:43   Politică
1701 4

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) examinează întrebarea privind convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului, pînă la deschiderea noii sesiuni de primăvară – vară.

O declarație în acest sens a fost făcută de Dumitru Alaiba, în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” de la N4.

Potrivit deputatului, cel mai probabil Parlamentul ar urma să se întrunească în ședință extraordinară la 20 ianuarie, cînd ar trebui să fie aprobate în regim de urgență mai multe proiecte de legi.

„Da, sînt așa discuții în cadrul fracțiunii, sînt unele subiecte care trebuie supuse votului. De exemplu același acord cu FMI în lectura a doua. Noi am vrut să îl dăm gata anul trecut, din păcate, mă rog, există proceduri, între prima și a doua lectură trebuie să ai 10 zile, acuma sînt proiecte în a doua lectură pe care trebuie să le votăm în aceeași zi, dar asta trebuie să fie un consens și avînd așa o opoziție, uneori distructivă, am văzut în asta risc, să ne trezim cu acordul FMI atacat la Curtea Constituțională. Dar, totuși nu există o decizie finală încă în acest sens”, a spus Alaiba.

Președintele Comisiei buget, economie și finanțe Alaiba a susținut că nu există încă o decizie în acest sens în cadrul Biroului Permanent, dar se discută cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare pentru ziua de 20 ianuarie.


Precizăm că, potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii iulie și sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii decembrie.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав