X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Deputații ar putea rămîne fără vacanță. Cînd s-ar putea întruni în ședință

14 ian. 2022,, 09:43   Politică
2760 4

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) examinează întrebarea privind convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului, pînă la deschiderea noii sesiuni de primăvară – vară.

O declarație în acest sens a fost făcută de Dumitru Alaiba, în cadrul emisiunii ”Puterea a Patra” de la N4.

Potrivit deputatului, cel mai probabil Parlamentul ar urma să se întrunească în ședință extraordinară la 20 ianuarie, cînd ar trebui să fie aprobate în regim de urgență mai multe proiecte de legi.

„Da, sînt așa discuții în cadrul fracțiunii, sînt unele subiecte care trebuie supuse votului. De exemplu același acord cu FMI în lectura a doua. Noi am vrut să îl dăm gata anul trecut, din păcate, mă rog, există proceduri, între prima și a doua lectură trebuie să ai 10 zile, acuma sînt proiecte în a doua lectură pe care trebuie să le votăm în aceeași zi, dar asta trebuie să fie un consens și avînd așa o opoziție, uneori distructivă, am văzut în asta risc, să ne trezim cu acordul FMI atacat la Curtea Constituțională. Dar, totuși nu există o decizie finală încă în acest sens”, a spus Alaiba.

Președintele Comisiei buget, economie și finanțe Alaiba a susținut că nu există încă o decizie în acest sens în cadrul Biroului Permanent, dar se discută cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare pentru ziua de 20 ianuarie.


Precizăm că, potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii iulie și sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii decembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?