Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Deputați BCS: „De 30 de ani construim democrația și azi am ajuns la apogeu”

7 apr. 2022,, 12:02   Politică
2375 0

Deputații comuniști și socialiști au organizata stăzi o conferință de presă prin care au atenționat că majoritatea parlamentară intenționează să modifice mai multe acte normative prin care se urmărește impunerea cenzurii. Parlamentarii au făcut trimitere la proiectul de lege PAS privind securitatea informațională.

„De 30 de ani construim democrația și azi am ajuns la apogeu. De la cenzură pînă la dictatură este doar un pas”, au afirmat deputații BCS.

Potrivit deputaților comuniști și socialiști, în cadrul ședinței de joi, 7 aprilie, a Parlamentului urmează să fie modificată Legea cu privire la libertatea de exprimare, Codul serviciilor media audiovizuale, Codul Penal și Codul Contravențional.

Deputații BCS au mai invocat că proiectul nu a fost consultat cu opoziția parlamentară.

Miercuri, 6 aprilie, un grup de deputați de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a înregistrat la Parlament un proiect de lege privind securitatea spațiului informațional. Potrivit prevederilor acestuia, posturile de televiziune și cele de radio ar putea să se aleagă cu amenzi usturătoare pentru dezinformare. Proiectul de lege presupune amenzi de pînă la 70 de mii de lei pentru dezinformare și pînă la 100 de mii de lei sau chiar retragerea dreptului de emisie pentru trei zile, pentru dezinformarea care afectează securitatea spațiului informațional al țării.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?