X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Deputat: Majorările de salarii ne-au ajutat să suplinim multe locuri vacante

6 dec. 2023,, 08:15   Politică
3225 1

Pentru majorarea salariilor la peste o 100 de angajați din ministere s-au alocat 100 de milioane de lei, a declarat deputatul PAS Radu Marian la o emisiune de la TV8.

„Noi anul acesta în primăvară am majorat substanțial slariile la peste 1000 de angajați din ministere. Acest lucru ne-a costat aproximativ 100 de milioane de lei. Spre comparație pe noi ne costă 20 de miliarde de lei ca să finanțăm tot sistemul de pensii. Nu uitați că noi sîntem în proces de reformă, de integrare UE, de consolidarea instituțiilor noastre și ca să facem lucrul acesta avem nevoie de oameni competenți în instituțiile de stat. Și avem o problemă că avem foarte multe locuri vacante. Apropo, această majorare ne-a ajutat să suplinim foarte locuri vacante. E mai bine să investești 100 de milioane pentru cîteva sute de oameni ca pe termen lung să ajuți pe ceilalți 3 milioane ”, a declarat Radu Marian, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Precizăm că, în acest an, salariile miniștrilor au crescut de două ori.

De la 1 ianuarie 2023 salariile membrilor Cabinetului de Miniștri au crescut de la 19 la 28 de mii de lei. În primăvară, în urma rectificării bugetului de stat, salariile miniștrilor au fost majorate, din nou, pînă la 50 de mii de lei.

1
0
0
1
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?