X 
Arşiţa stiri: 217
Jocurile Olimpice stiri: 290
Transnistria stiri: 1418

Declarațiile unui deputat PAS, în vizorul Poliției

12 aug. 15:35   Politică
2 ore in urma 1875 1

Adela Răileanu, deputat în cadrul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), a anunțat în rețelele sociale că a sesizat Poliția cu privire la declarațiile făcute în Plenul Legislativului de către Oazu Natoi, ales al poporului din partea PAS, notează Noi.md.

"Astăzi am primit răspunsul la sesizarea depusă la Consiliul pentru Egalitate, referitoare la declarațiile scandaloase făcute de un deputat în plenul Parlamentului.

În concluziile sale, Consiliul constată că discursul deputatului poate fi considerat o instigare la discriminare bazată pe prejudecătși, deoarece promovează o imagine denigratoare a femeilor din Republica Moldova. De asemenea, Consiliul a trimis plîngerea către Inspectoratul de Poliție, pentru a fi examinată conform competențelor.

Sper că poliția va trata acest caz cu seriozitate, mai ales în contextul constatării făcute de Consiliul pentru Egalitate {...}".

Potrivit sesizării Adelei Răileanu, în data de 14 iunie curent, deputatul PAS, Oazu Nantoi, a numit în ședința plenară a Parlamentului dansatoarele din cadrul Ansamblului JOC cu cuvinte indecente.


Nantoi s-ar fi referit la hora de la Moscova, unde cîțiva membri ai ansamblului au au încins o horă alături de fugarul Ilan Șor. Deputatul PAS a mai spus că „în condițiile „lumii ruse” în Moldova, fetele frumoase moldovenești vor avea o perspectivă strălucitoare – pentru ruble, să servească în bordeluri soldații ruși-eliberatori”.

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Adela Răileanu a numit declarația lui Nantoi „o insultă scandaloasă la adresa femeilor din Moldova”.

44
3
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав