X 
Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Declarație: ”Se încearcă învrăjbirea artificială, chiar forţată, a Moldovei și Rusiei”

2 mai. 2020,, 13:15   Politică
7923 21

Rusia nu vede o ameninţare în investiţiile europene în Moldova și nu are ce împărţi cu UE în Moldova, pe care cineva încearcă să o învrăjbească artificial, chiar forţat, împotriva Rusiei.

Aceasta este opinia reprezentantului comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, îexprimată într-un interviu exclusiv pentru site-ul Noi.md

El a fost întrebat cum poate Rusia „încăpea” alături de UE pe un teritoriu micuţ cum e Moldova, avînd în vedere faptul că foarte des poți auzi în Moldova că ajutor economic real vine doar din Occident sub formă de granturi, programe de susținere a ramurilor etc.

”Nimeni nu trebuie să „încapă” în sensul de a da din coate şi a călca vecinul pe picior. Rusia nu vede o ameninţare în investiţiile europene în Moldova. Aceste investiţii s-au redus la fel de dramatic, ca toate celelalte. Azi este cazul să vorbim nu despre potenţialul investiţional al republicii, dar despre posibilitatea ei de a valorifica granturile. E dificil să vezi într-o atare transformare consecinţele dezvoltării calitative a economiei. În Moldova, noi nu avem ce împărţi cu UE, pentru noi ca şi pentru UE este important ca aici să fie protejate investiţiile străine, să funcţioneze justiţia, economia să fie eficientă, oamenii să aibă posibilitatea de a se dezvolta, întemeia familii, creşte copii fără a se teme de viitor”, a răspuns Vladislav Darvai.

El a subliniat că Rusia niciodată nu a declarat oficial că vrea pentru Moldova răul, extinderea corupţiei sau ceva de genul ăsta. Dar în Moldova există o forţă, care dintr-un imbold politic lacom este gata să distorsioneze şi să denatureze poziţia ruşilor, să provoace tensiuni, să creeze bariere artificiale. Şi după asta să învinuiască Rusia, precum că din cauza ei viaţa este atît de grea.


”Noi cunoaştem perfect autorul acestor concepţii. Asta demonstrează o dată în plus, că se încearcă învrăjbirea artificială, chiar forţată, a Moldovei şi Rusiei. Eu cred în înţelepciunea poporului moldovenesc, în pragmatismul clasei politice din republică, în capacitatea societăţii de a depăşi temerile impuse. Rusia nu poate face asta în locul Moldovei. Poporul nostru multinaţional mereu va fi prietenul şi partenerul republicii. Mîna noastră de prietenie şi colaborare rămîne întinsă”, a menționat reprezentantului comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?