Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Declarație importantă a Chinei cu privire la Moldova

21 mai. 15:45   Politică
2971 1

China susține suveranitatea națională și integritatea teritorială a Moldovei și este dispusă să colaboreze cu ea pentru a promova dezvoltarea sănătoasă și stabilă a relațiilor dintre cele două țări.

Despre aceasta a declarat Ambasadorul Chinei, Yan Wenbin, în cadrul întîlnirii cu vicepreședintele Parlamentului, Președintele fracțiunii parlamentare a BCS, Vlad Batrîncea.

Ambasadorul Chinei în Moldova, Yan Wenbin, a menționat că în ultimii 32 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, China și Moldova au respectat și au susținut întotdeauna suveranitatea națională și integritatea teritorială a celeilalte părți.

Potrivit lui, China este dispusă să colaboreze cu Moldova pentru a promova dezvoltarea sănătoasă și stabilă a relațiilor dintre cele două țări.

Vicepreședintele Parlamentului dl Vlad Batrîncea a subliniat că Guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legitim al Chinei, în același timp Taiwanul este o parte indispensabilă a teritoriului Chinei.


”În calitate de partener al Chinei, Moldova susține suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei, precum și importanța respectării principiului „o singură Chină””, a subliniat el.

23
5
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?