X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1465
Preşedintele stiri: 4138

Decis! Fără „Victoria” fugarului Șor în cursa prezidențială

29 aug. 14:34   Politică
3946 1

Curtea Supremă de Justiție a declarat inadmisibil recursul depus de partidele afiliate politicianului fugar Ilan Șor împotriva Comisiei Electorale Centrale, care a refuzat să înregistreze blocului electoral „Victorie-Победа” pentru alegerile din 20 octombrie.

Decizia CSJ a fost pronunțată astăzi, în lipsa părților.

CEC a refuzat pe 7 august înregistrarea blocului, invocînd mai multe neconformități.

Din bloc urma să facă parte Partidul Politic Partidul „Renaștere”, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Politic „Șansă” și Partidul Politic ,,Victorie”. Hotărîrea CEC a fost contestată, iar Curtea de Apel Chișinău a menținut refuzul Comisiei Electorale Centrale de a înregistra blocul. Reprezentanții formațiunilor au depus recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Membrii echipei lui Ilan Șor au declarat că decizia Comisiei Electorale Centrale de a refuza înregistrarea blocului este politică și reprezintă o comandă „venită de sus”. Între timp, în baza deciziei Judecătoriei Bălți, a fost restricționată activitatea Partidului „Șansă” pentru o perioadă de 3 luni.

11
1
0
0
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав