X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Cu cine s-a întîlnit șeful Statului Major al Apărării al Armatei României la Chișinău

26 iun. 12:14   Politică
2562 0

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi și comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, au avut întrevederi cu șeful Statului Major al Apărării al Armatei României, general Gheorghiță Vlad, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, la invitația omologului său moldovean.

În cadrul dialogului, oficialii au abordat subiecte cu privire la colaborarea bilaterală pe segment militar și perspectivele de intensificare a acesteia, modernizarea Armatei Naționale, participarea la operaţiunile de menţinere a păcii cu mandat internațional, dar și situația de securitate regională.

În acest context, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a subliniat sprijinul constant al Guvernului României pentru reformarea domeniului de apărare din ţara noastră, menţionînd că România a fost și este un partener strategic valoros pentru țara noastră. Totodată, Anatolie Nosatîi a apreciat susținerea politică din partea României a parcursului european al Republicii Moldova, obiectiv strategic vital care va garanta un mediu mai sigur și mai prosper pentru cetățeni.

La rîndul său, generalul Gheorghiță Vlad a reiterat angajamentul ferm pentru consolidarea capacităților de apărare ale țării noastre, aprofundarea dialogului pe dimensiunea militară prin noi proiecte și inițiative direcționate spre modernizarea Armatei Naționale, creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii ambelor instituții de apărare prin participarea comună la exerciții și misiuni, dar și sporirea rezilienței naționale la amenințările hibride.

Totodată, generalul de brigadă Eduard Ohladciuc și generalul Gheorghiță Vlad au discutat despre progresele înregistrate în ultimii ani în relațiile de colaborare dintre cele două armate și numărul sporit de activități și proiecte comune de instruire. Părțile au trecut în revistă rezultatele activității Comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării şi participarea militarilor moldoveni şi români la exerciţii bilaterale și multinaţionale.


Tot astăzi, delegația română a avut ședințe de lucru cu specialiști din subdiviziunile Marelui Stat Major al Armatei Naționale, iar în zilele următoare generalul Gheorghiță Vlad va avea întrevederi la Președinția și Parlamentul Republicii Moldova.

Vizita delegației oficiale române la Chișinău se desfășoară în perioada 25-27 iunie 2024, în conformitate cu Planul de activitate externă a Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale pentru anul 2024.

1
0
0
2
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?