Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Cristina Gherasimov, despre screening-ul bilateral: "Pentru Moldova a început o nouă etapă"

10 iul. 16:22   Politică
3549 0

Republica Moldova a dat startul celei de-a doua etape a negocierilor de aderare - screening-ul bilateral, notează Noi.md.

Cu acest prilej, Cristina Gherasimov, vice-prim-ministra pentru integrare a venit cu un mesaj în rețelele sociale.

"Ne bucurăm să găzduim în țara noastră o delegație numeroasă a Comisiei Europene. Am început evaluarea legislației naționale cu cel mai important grup de capitole - Valori fundamentale.

Azi și mîine prezentăm și analizăm, împreună cu echipa Comisiei Europene, Capitolul 5 - Achiziții publice, un domeniu esențial pentru buna funcționare a oricărui stat democratic, care se referă la utilizarea eficientă a banilor publici.

Mă bucur că sesiunea de astăzi are loc la Chișinău, oferindu-le colegilor noștri din Comisia Europeană ocazia de a se familiariza și mai bine cu țara noastră.


Ziua de astăzi constituie începutul unei noi etape pe drumul european al Republicii Moldova - drumul nostru către pace, libertate, prosperitate și securitate", a menționat Gherasimov.

Amintim că în perioada 10-11 iulie, la Chișinău, se defășoară prima sesiune de screening bilateral. Cu prilejul acestei reuniuni, la Chișinău a venit Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varhelyi.

7
0
0
2
69

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?