Transnistria stiri: 1448
Preşedintele stiri: 4073

Constantinov a plecat în Istanbul, după ce mai mulți deputați i-au cerut demisia

28 iun. 16:40   Politică
4841 0

Președintele Adunării Populare din autonomia găgăuză, Dmitri Constantinov, a plecat peste hotare pe 27 iunie, după ce cu o zi înainte mai mulți deputați independenți și din partea Partidului Socialiștilor (PSRM) i-au cerut demisia.

Sursele din cadrul Poliției de Frontieră confirmă informațiile despre plecarea președintelui legislativului găgăuz, Constantinov.

Datele pe care le-au văzut jurnaliștii Europei Libere arată că Constantinov a părăsit R. Moldova joi, pe 27 iunie, prin Aeroportul Internațional Chișinău în direcția Istanbul. Nu este clar însă care este destinația finală.

Constantinov a mai zburat de la Chișinău la Istanbul pe 4 iunie și s-a întors în capitala Moldovei pe 10 iunie prin Erevan.

În acea perioadă, el a fost la Forumul Internațional Economic din Sankt-Petersburg. Asta se confirmă și printr-un interviu oferit presei ruse de stat.


Contactat de Europa Liberă, președintele legislativului găgăuz a spus despre motivele plecării sale următoarele: „Informația despre demisie este un absurd. Eu sunt la Istanbul, la medic. Revin luni”.

Alți doi deputați independenți din Adunarea Populară de la Comrat au spus, sub condiția anonimatului, că „temându-se de demisie”, Constantinov și-ar fi predat atribuțiile adjunctului său și a părăsit țara.

Reprezentanții departamentului juridic al Adunării Populare au spus că nu pot oferi informații despre posibilele schimbări în conducerea Adunării Populare.

Pe 25 iunie, după ședința parlamentului local, un grup de deputați a forțat ușile și a intrat în cabinetul lui Constantinov.

Presa locală a scris că aceștia voiau să-i ceară demisia, dar Constantinov a anunțat o pauză, după care nu a mai revenit.

Printre cei care au solicitat demisia președintelui Adunării Populare erau mai mulți deputați socialiști, dar și fostul deputat în Parlamentul de la Chișinău, actual deputat în Adunarea Populară, Nicolae Dudoglo.

1
3
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?