Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Concluziile OSCE despre modul de desfăşurare a alegerilor prezidenţiale

3 noi. 2020,, 07:30   Politică
2939

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare (OSCE) şi-a exprimat în general aprobarea pentru modul de desfăşurare a alegerilor prezidenţiale desfășurate 1 noiembrie, scrie unimedia.info

Campaniile au fost competitive, „libertăţile fundamentale au fost respectate" şi autorităţile electorale „au organizat aspectele tehnice ale alegerilor profesionist", a precizat şefa misiunii OSCE, Corien Jonker.

Cu toate acestea, acuzaţiile de influenţă externă au umbrit cursa prezidenţială, iar alegaţiile privind cumpărarea de voturi au persistat, a mai spus Jonker în conferinţa de presă transmisă online de la Chişinău.

Maia Sandu a obţinut 36,16% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, în timp ce Igor Dodon a fost votat doar de 32,61% dintre participanţii la scrutin.

Cei doi se vor înfrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova peste două săptămîni, pe 15 noiembrie.


Prezenţa la vot a fost de 42,76%, depăşind pragul de o treime necesar pentru ca alegerile să fie validate.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав