Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Comisia Electorală Centrală atenționează unele partide politice

15 iul. 18:45   Politică
20 ore in urma 1464 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează partidele politice, care nu au depus la CEC rapoartele privind gestiunea financiară pentru semestrul întîi al anului 2024 că astăzi, 15 iulie este ultima zi pentru prezentarea acestora, notează Noi.md.

Potrivit CEC, pînă la moment, din 64 de formațiuni politice înregistrate la ASP, 35 au completat, semnat și expediat la CEC rapoartele privind gestiunea financiară, iar 10 formațiuni sînt în proces de completare/semnare a rapoartelor prin intermediul SSI „Control Financiar”.

Totodată, 19 partide politice, nu au prezentat și nici nu au inițiat careva acțiuni pentru completarea rapoartelor prin intermediul sistemului informațional CEC (lista aici).

Comisia atenționează că neprezentarea sau prezentarea tardivă de către partidele politice a raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale și este pasibilă de răspundere conform legislației.

Reamintim că, potrivit prevederilor legislației electorale și ale Regulamentului privind finanțarea activității partidelor politice, raportul se prezintă în formă electronică, prin intermediul SSI „Control Financiar”. Acesta va fi semnat de către conducătorul și trezorierul partidului politic. Ambii poartă răspundere pentru corectitudinea datelor și a informațiilor prezentate, precum și pentru neprezentarea acestora.


Dacă raportul privind gestiunea financiară este semnat de către persoana care asigură interimatul funcției conducătorului partidului politic, acesta prezintă confirmarea Agenției Servicii Publice.

2
0
5
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?