X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Comisia Electorală Centrală a aprobat bugetul instituției pentru anul viitor

3 dec. 2022,, 10:30   Politică
2473 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de vineri, 2 decembrie, bugetul instituției pentru anul 2023, în sumă de 300 310,4 mii lei, dintre care 178 605,5 mii lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale, planificate pentru anul 2023.

Astfel, pentru activitatea curentă a Comisiei sunt planificați 58 407,2 mii lei, iar pentru activitatea consiliilor electorale de circumscripție de nivelul al doilea, cu statut permanent - 10 782,8 mii lei.

Totodată, 47 854,4 mii lei urmează să fie distribuite pentru finanțarea partidelor politice, în dependență de rezultatele obținute în cadrul alegerilor.

Alte 4 060,5 mii lei sunt destinate activității Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) pe lîngă CEC. La fel, pentru realizarea acțiunilor CICDE în cadrul proiectului PNUD „Consolidarea democrației în Republica Moldova prin alegeri incluzive și transparente” sunt prevăzuți 600, 0 mii lei.

Bugetul pentru anul 2023 a fost elaborat ținînd cont de adoptarea unui nou Cod electoral și modificările care urmează să intre în vigoare, în special cele referitoare la permanentizarea activității tuturor membrilor Comisiei Electorale Centrale, dar și constituirea consiliilor electorale de circumscripție de nivelul al doilea cu statut permanent.


La estimarea cheltuielilor, pentru activitatea organelor electorale inferioare, s-a ținut cont de recomandarea Curții de Conturi, fiind efectuată o medie pentru ultimele trei scrutine desfășurate în Republica Moldova. În rezultat, anumite sume au fost diminuate, iar altele s-au majorat, luînd în calcul creșterea prețurilor la anumite produse și servicii.

Documentul va fi publicat pe pagina oficială a Comisiei www.cec.md, la compartimentul Hotărîri CEC. Hotărîrea adoptată va fi înaintată Guvernului Republicii Moldova pentru a fi inclusă în proiectul bugetului de stat, iar ulterior Parlamentului pentru aprobare.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?