X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Cînd ar putea fi organizate alegerile prezidențiale

18 ian. 07:03   Politică
4881 0

Alegerile prezidențiale din acest an ar putea fi organizate în luna octombrie a anunțat președinta comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

„Alegerile prezidențiale ar trebui să aibă loc în această toamnă. Probabil în octombrie. Asta așa aproximativ. Urmează să facă toate calculele necesare cu privire la termenul necesar pentru Comisia Electoral Centrală, ca să își desfășoare activitățile de pregătire, să de startul campaniei și așa mai departe. Dar în principiu ținînd cont de data expirării mandatului actualului președinte – 24 decembrie, cam ar fi sfîrșitul sau mijlocul lunii octombrie”, a declarat Olesea Stamate.

Următoarele alegeri prezidențiale în Republica Moldova ar urma să aibă loc în anul 2024, ținînd cont că mandatul președintelui Republicii Moldova este de 4 ani și că ultimele alegeri s-au desfășurat în 2020, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Pînă la această oră doar actuala șefă a statului, Maia Sandu a anunțat, în ajun de Crăciun pe stil nou, că va candida pentru un nou mandat.

5
0
1
1
44

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?