COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Chicu a comentat proiectul de lege cu privire la ONG-uri

Chicu a comentat proiectul de lege cu privire la ONG-uri

„Nu sîntem împotriva legii noi cu privire la ONG, este o lege necesară, dar redacția votată în 2018, nu este acceptabilă, pentru că de fapt RM prin aceste ONG își va pierde independența”.

Declarația aparține premierului Ion Chicu, care susține că o dată cu promulgarea legii activitățile politice vor fi finanațate deschis de ONG, iar RM ca stat trebui să aibă control asupra activităților pe intern ca și orice stat care se respectă.

„Animonizitățile celor care sînt finanțați de pe extern prin intermediul ong-urilor, care cică vor să ajute la dezvoltarea țării, dar de fapt au același obiectiv, să distrugă această țară. Nu sîntem împotriva legii noi cu privire la onc, este o lege necesară, dar redacția votată în 2018, nu este acceptabilă, pentru că de fapt RM prin aceste ONG își va pierde independența, activitățile politice vor fi finanațate deschis de ONG, finanțări din Occident, Orient, miază-noapte, miază-zi. RM ca stat trebui să aibă controlul asupra activităților pe intern ca și orice stat care se respectă, sper că parlamentul va merge și va vota, considerînd amandamentele aprobate în Comisie, săptămîna trecută. Ceea ce fac unii exponenți ai opoziției, în dorința de promova această lege, este o încercare de a lichida statul RM.


Amintim că Legea cu privire la legea ONG-urilor face parte din pachetul condiții în cadrul asistenței macro-financiare din partea Uniunii Europene.

Legea ONG-urilor a devenit mărul discordiei în Parlament. Asta după ce unele formațiuni vor să o voteze, iar altele nu. Mai mult, chiar dacă va fi votată, președintele Igor Dodon afirmă că nu va promulga legea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load