X 
Cutremure stiri: 502

CEC trebuie să ia atitudine și să pună la respect pe cei care atentează la integritatea R.Moldova

1 oct. 07:45   Politică
14 ore in urma 2004 2

Autoritățile trebuie să fie mai active în combaterea dezinformării și a acțiunilor provocatoare, dar și să ia măsuri în privința unor candidați la șefia statului care fac declarații care atentează la integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora Expertizei”.

„Problema stă și în gradul de conștientizare în rîndul societății a acestor falsuri, a dezinformării. Instituțiile noastre ar putea să fie mai active, să depună mai multe eforturi pentru a dezvolta o anumită viziune pentru combaterea rapidă a acestor falsuri și de a comunica mai bine pe anumite subiecte - de la securitate și apărare unde știm foarte bine că se bate destul de des. Avem candidați care au intrat în campanie cu astfel de mesaje false”, a menționat Mihai Mogîldea, expert în cadrul Institutului pentru Politici şi Reforme Europene.

„Momentul este unul crucial pentru a se demonstra fața adevărată și a politicienilor, dar și a partidelor. Ce valori urmăresc?”, a declarat fostul deputat Iurie Reniță.

Liderii de opinie consideră că CEC ar trebui să intervină în cazul celor care atentează la securitatea statului.


„Trebuie să existe o intervenție punctuală a organelor de stat, fără încălcarea drepturilor omului, dar în același timp să nu se permită falsificarea alegerilor prin bani murdari, prin fake-news, cu vandalizări”, a menționat comentatorul politic Roman Mihăieș.

„Cînd atentezi la securitatea statului, nu are nimic cu drepturile omului. Asemenea lucruri puteau fi puse la respect chiar și de către CEC.”, a adăugat Iurie Reniță.

4
0
3
1
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав