X 
Cutremure stiri: 505

CEC, obligat să examineze sesizarea lui Chicu privind implicarea minorilor în campania electorală pentru Sandu

16 oct. 16:00   Politică
9 ore in urma 3131 0

Curte de Apel Chișinău obligă Comisia Electorală Centrală (CEC) să examineze sesizarea depusă de Ion Chicu, candidat la alegerile prezidențiale din această săptămînă, privind implicarea minorilor în campania electorală pentru contracandidata sa, actuala președintă Maia Sandu.

Decizia judecătorească a fost pronunțată în data de 15 octombrie. Aceasta poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de trei zile de la pronunțare, scrie ZdG.

Precizăm că Ion Chicu, care va concura la alegerile prezidențiale din partea formațiunii sale, PDCM, a depus sesizare la CEC împotriva contracadidatei sale din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în data de 25 septembrie. Sesizarea menționează că mai mulți minori ar fi membri ai PAS Youth Glodeni – organizație de tineret a partidului. De asemenea, documentul mai prevede faptul că minorii au luat parte la evenimentul de lansare a Maiei Sandu în campania electorală din Soroca, care a avut loc pe 22 septembrie. Contactată de NM, purtătoarea de cuvînt PAS, Adriana Vlas, nu confirmat și nici infirmat acuzațiile, precizînd doar că toate cazurile vor fi analizate și „se va interveni” dacă va exista necesitatea.

La rîndul său, CEC a solicitat Inspectoratului General al Poliției examinarea după competență a sesizării lui Ion Chicu și, după caz, sancționarea concurentului electoral al PAS.

Legislația prevede expres dreptul copiilor la întruniri pașnice, însă interzice implicarea copiilor în activitatea partidelor politice și asocierea lor în partide politice.

25
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав