Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

CEC a validat semnăturile: Satul Floreni se poate alătura orașului Sîngera

10 apr. 14:30   Politică
1919 0

Comisia Electorală Centrală a luat act, în cadrul ședinței de ieri, 9 aprilie, de rezultatul verificării listelor de subscripție prezentate de grupul de inițiativă pentru inițierea procesului de amalgamare voluntară a satului Floreni, raionul Anenii Noi cu orașul Sîngera, municipiul Chișinău, notează Noi.md.

„Pentru întrunirea condițiilor prevăzute de Legea nr. 225/2023 cu privire la amalgamarea voluntară a unităților administrativ-teritoriale, grupul de inițiativă urma să colecteze cel puțin 330 de semnături din numărul total de 3294 de alegători la data înregistrării grupului de inițiativă, ceea ce constituie 10% din numărul cetățenilor cu drept de vot care domiciliază în satul Floreni, raionul Anenii Noi. În acest context, Comisia a recepționat spre verificare 58 de liste de subscripție cu 1632 de semnături ale susținătorilor (numeric declarate de membrii grupului de inițiativă pe propria răspundere). Urmare a verificării dosarelor, CEC a stabilit că 1 420 semnături sîntt valabile. Astfel, Comisia a constatat că au fost întrunite cerințele privind subiectul inițierii procesului de amalgamare voluntară, fiind respectată și condiția ca propunerea să fie înaintată din partea a 10 la sută din numărul cetățenilor cu drept de vot care domiciliază în unitatea administrativ-teritorială respectivă, fiind întrunite condițiile prevăzute de lege”, menționează CEC.

Amintim că la 26 ianuarie 2024 Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupul de inițiativă, pentru colectarea semnăturilor în vederea inițierii procedurii de amalgamare voluntară a satului Floreni din raionul Anenii Noi cu orașul Sîngera din municipiul Chișinău.

2
0
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?