X 
Cutremure stiri: 502

CEC a stabilit tirajul buletinelor de vot pentru secțiile de votare din străinătate

2 oct. 22:45   Politică
2 ore in urma 749 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit tirajul buletinelor de vot pentru secțiile de votare din străinătate pentru referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20octombrie2024.

În total, vor fi tipărite 852 200 buletine de vot, dintre care 775 350 în limba de stat, 76 350 în limba rusă și 500 în limba găgăuză.

Conform prevederilor legale, CEC expediază buletinele de vot birourilor electorale ale secțiilor de votare constituite în afara Republicii Moldova pornind de la numărul estimativ de alegători stabilit în baza informației prezentate de Ministerul Afacerilor Externe și a celei acumulate de CEC, dar nu mai mult de 5 000 de buletine de vot la fiecare birou electoral.

Buletinele de vot tipărite se vor distribui birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.

0
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав