X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4140

CEC a înregistrat un nou grup de inițiativă, în susținerea lui Vasile Tarlev

3 sep. 17:57   Politică
3 ore in urma 520 0

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat un grup de inițiativă pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024.

Astfel, membrii CEC au aprobat, în ședința de astăzi, înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, desemnat de către Partidul Politic Partidul pentru Viitorul Moldovei. De asemenea, CEC a confirmat și persoana responsabilă de finanțe (trezorier).

Grupul de inițiativă va colecta semnături pînă pe 20 septembrie 2024.

De la începutul perioadei de depunere a documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte a Republicii Moldova, CEC a înregistrat 13 grupuri de inițiativă.

Mai multe detalii le găsiți pe pagina web oficială a Comisiei, la rubrica „Alegeri prezidențiale 20.10.2024”.


Pe 29 august, Comisia Electorală Centrală a anulat decizia din 23 august, prin care a înregistrat primul grup de inițiativă în susținerea lui Vasile Tarlev la alegerile prezidențiale. Unul din motivele revocării este că Tarlev, desemnat ca și candidat independent, nu a informat la timp Agenția Servicii Publice despre suspendarea sa din funcția de președinte al Partidului „Viitorul Moldovei”

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав