X 
Arşiţa stiri: 225
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4135

CEC a exclus de pe ordinea de zi cererea de înregistrare a grupului de inițiativă al PSDE

23 aug. 20:03   Politică
4 ore in urma 1350 0

Comisia Electorală Centrală a exclus de pe ordinea de zi de vineri, 23 august, cererea de înregistrare a grupului de inițiativă al PSDE pentru susținerea candidatului Valeriu Pleșca la funcția de președinte al Republicii Moldova.

CEC a propus examinarea acestui subiect pentru sîmbătă, 24 august, deoarece a solicitat documente suplimentare de la instituțiile statului pentru a verifica anumite informații. Valeriu Pleșca critică decizia, afirmînd că este motivată politic.

Potrivit membrei CEC, Dana Munteanu, excluderea de pe ordinea de zi a cererii de înregistrare a grupului de inițiativă PSDE este motivată de faptul că, „în urma recepționării documentelor solicitate de Comisie prin scrisoarea de ieri, 22 august, a fost necesară interpelarea unor informații de la alte instituții ale statului, care deocamdată nu au răspuns”, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md

Valeriu Pleșca, prezent la ședința CEC, s-a arătat nemulțumit de decizia Comisiei.

„Din punct de vedere politic, această decizie mă aranjează, deoarece cred că este urmare a unor insinuări, atacuri din partea concurenților electorali, nefondate, eronate. În demersul primit de la CEC era indicat cu referire la o hotărîre a Curții Constituționale. Nu este relevantă pentru cazul nostru, deoarece în acea hotărîre se vorbește despre un caz concret și în cadrul alegerilor parlamentare. S-a insinuat că nu este formarea unui bloc ca să se eschiveze de la procentajul acumulat pentru a accede în Parlament. Nu este relevant cazului nostru. Nu susțin propunerea CEC”, spune Pleșca.


Ulterior, membrii CEC, cu votul majorității membrilor săi, au amînat cererea de înregistrare a grupului de inițiativă al PSDE pentru susținerea candidatului Valeriu Pleșca la funcția de președinte al Republicii Moldova pentru sîmbătă, 24 august.

2
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав