X 
Arşiţa stiri: 211
Jocurile Olimpice stiri: 223
Transnistria stiri: 1417

Ceban va conduce grupul de lucru responsabil de organizarea alegerilor și referendumului

6 aug. 11:11   Politică
3 ore in urma 1232 0

Edilul Ion Ceban va fi responsabil de „buna organizare și desfășurare” a alegerilor prezidențiale și referendumului republican pe teritoriul municipiului Chișinău. În aces sens a fost constituit un grup de lucru, iar președinte a fost ales primarul, vicepreședinte – viceprimarul Ilie Ceban.

Printre membri ai grupului de lucru sînt pretori, șefi de direcții și de întreprinderi, transmite NM.

Primarul Ion Ceban a semnat o dispoziție potrivit căreia în municipiul Chișinău a fost constituit un grup de lucru „pentru coordonarea acțiunilor autorităților administrației publice ale municipiului Chișinău privind organizarea și desfășurarea alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024”.

Președinte al grupului de lucru a fost ales Ion Ceban, vicepreședinte – viceprimarul Ilie Ceban, secretar – secretarul interimar al Consiliului Municipal Chișinău Adrian Talmaci.


În calitate de membri ai grupului de lucru au fost numite 18 persoane, printre acestea: pretorul sectorului Botanica Diana Guba, pretorul sectorului Buiucani Vasile Moroi, pretorul sectorului Centru Vadim Hîncu, pretorul sectorului Ciocana Sinigla Școlnic, pretorul sectorului Rîșcani Victor Poleacov, șeful Direcției locativ-comunale și amenajare Ion Burdiumov, șeful Direcției educație, tineret și sport Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției asistență medicală și socială Vladimir Bolocan, șeful Direcției mobilitate urbană Vitalie Mihalache, șeful adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău Tudor Borș, directorul interimar al Regiei „Autosalubritate” Igor Gîrlea, șeful Direcției situații excepționale a municipiului Chișinău Oleg Melnic.

Se menționează că grupul de lucru „va asigura buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024”.

Potrivit dispoziției semnate de Ceban, preturile de sector, primăriile orașelor, satelor din componența municipiului Chișinău vor constitui grupuri de lucru similare.

Amintim în acest context că anterior Ion Ceban a declarat că ia în calcul posibilitatea de a candida la funcția de șef al statului, însă nu a luat o decizie finală. Ulterior, pe 27 mai 2024, Ceban a anunțat că nu va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă.

Totuși, pe 25 iulie 2024, Ceban declara că își rezervă dreptul să se mai gîndească la acțiunile sale din toamnă. Ultimele precizări erau făcute după ce pe 24 iulie majoritatea consilierilor municipali nu au susținut prin vot bugetul propus de conducerea Primăriei.

Menționăm, pe 30 iulie, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat, în prima și a doua lectură, proiectul de buget pentru anul 2024. Ulterior, Ceban nu a revenit la subiectul candidaturii.

2
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав