X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ceban acuză PAS că folosește Poșta Moldovei în interes de partid. Formațiunea a venit cu o reacție

28 feb. 11:00   Politică
1756 1

Edilul capitalei Ion Ceban a acuzat Partidul de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) că ar folosi întreprinderea de stat Poșta Moldovei „în interese personale și de partid” pentru a trimite oamenilor „informații mincinoase”.

Ceban a publicat o pliantă pe care PAS ar transmite-o prin poștă cetățenilor. Aceasta conține informații și o imagine cu Ceban și se face apel la cetățeni – să solicite explicații la Preturi și Direcție de ce nu se achită compensații la căldură. PAS a recunoscut că împarte pliantele și a publicat factura prin care demonstrează că a plătit pentru serviciile Poșta Moldovei – 20 400 lei. „Orice persoană fizică și juridică poate contracta astfel de servicii, inclusiv primarul Ion Ceban”, a menționat partidul, transmite NM.

În seara zilei de 27 februarie edilul capitalei Ion Ceban, lider al partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), a scris pe rețelele de socializare că „PAS folosește Poșta Moldovei pentru a trimite oamenilor informații mincinoase, manipulatorii și denigratoare”.

„Așa folosește Guvernarea PAS toate instituțiile statului în interese personale și de partid. Pentru o clipă să ne imaginăm dacă oricare altă guvernare făcea acest lucru. (…) Culmea ipocriziei este să utilizezi Poșta Moldovei pentru a răspîndi minciunile PAS în Chișinău. Acuș le vor multiplica pe țară, sînt iar în campanie. Și da, înainte de începerea campaniei electorale locale din toamnă, Poșta Moldovei cu mașinile de serviciu transportau materiale electorale pentru PAS, lucru ușor trecut cu vederea de către membrii CEC, dintre care, apropo, 6 din 9 sînt din partea PAS”, a scris Ceban.

Pe 28 februarie, lidera fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău Zinaida Popa a venit cu o reacție, menționînd că „dacă Ceban fură și cheltuie banii publici așa cum îi trăsnește prin cap, nu înseamnă că toți o fac ca el”.


„Primarul demult nu mai este interesat de soluționarea problemelor locuitorilor din Chișinău, acesta a băgat în datorii capitala și acum taie din cheltuielile celor mai vulnerabile categorii de cetățeni – pentru a face politică. (…) Cu regret, locuitorii din Chișinău sînt bombardați cu mesaje de dezinformare în transportul public și bannere și pliante prin stațiile de așteptare. Ion Ceban folosește toate resursele administrative și tribuna Primăriei pentru a dezbina societatea”, a scris pe rețelele de socializare Popa.

Ea a adăugat că „toate cheltuielile pentru serviciile de tipografie a materialelor informative distribuite de fracțiunea PAS sînt transparente și pot fi consultate în rapoartele depuse lunar la organele responsabile”.

„Serviciile de distribuție prin Poșta Moldovei sînt plătite, iar asta poate fi demonstrat prin contractul și factura de plată. Orice persoană fizică și juridică poate contracta astfel de servicii, inclusiv primarul Ion Ceban”, a conchis Popa, publicînd și o factură prin care a demonstrat că s-a plătit pentru serviciile Poșta Moldovei 20 400 lei.

Reprezentanții întreprinderii „Poșta Moldovei” deocamdată nu a raspuns.

Ceban acuză PAS că folosește Poșta Moldovei în interes de partid. Reacția formațiunii: Serviciile sunt plătite (DOC)

Ceban acuză PAS că folosește Poșta Moldovei în interes de partid. Reacția formațiunii: Serviciile sunt plătite (DOC)

Ceban acuză PAS că folosește Poșta Moldovei în interes de partid. Reacția formațiunii: Serviciile sunt plătite (DOC)

8
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?