X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ce s-a întîmplat după ce PDM s-a retras de la guvernare și rolul ambasadorului american

21 iun. 2019,, 12:20   Politică
5603 1

Zece reprezentanți din conducerea Partidului Democrat s-au întrunit în dimineața zilei de 14 iunie, înainte de ședința Consiliului Politic Naţional al formațiunii, pentru a stabili care sînt acțiunile de mai departe și au pledat pentru retragerea de la guvernare.

Ulterior, propunerea ar fi venit și din partea ambasadorului american la Chișinău, care a fost să discute cu democrații. Argumentele diplomatului ar fi fost decisive.

Detaliile din culise au fost oferite de președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

„Noi ne-am convocat la ora 10:00, vreo zece persoane. Dl Plahoniuc a întrebat care este părerea voastră, rămînem ori plecăm? Și toți zece, poate cu excepția unei persoane, au zis să plecăm de la guvernare”, a precizat Diacov în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la „N4”.

Întrebat de ce a venit ambasadorul Statelor Unite ale Americii la sediul partidului, pe la ora 13.00, cînd avea loc ședința Consiliului Politic Național, democratul a spus că diplomatul a venit cu recomandări.


„Au fost cîțiva ambasadori în acea zi la sediul partidului, dar presa a vorbit nu știu de ce numai de ambasadorul SUA. El a venit cu argumente, care sînt plusurile și minusurile. Propunerea cred că a fost a lui, în mare măsură”, a dezvăluit Diacov.

Amintim că mașina ambasadorului american a fost surprinsă de jurnaliști la sediul PD în ziua de 14 iunie. Acesta a plecat repede, în vreo 15 minute. Ulterior, democrații au anunțat că se retrag de la guvernare, iar spre seară, Vladimir Plahotniuc a părăsit teritoriul R. Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?