X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4137

Ce s-a întîmplat cu două posturi TV, afiliate cu fugarii Șor și Plahotniuc

9 aug. 21:15   Politică
4865 0

Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a retras actele permisive pentru emisiile televizate/serviciile audiovizuale ale companiei „Real Radio”, din cauza afilierii acesteia cu oligarhii fugari, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

Decizia a fost aprobată în data de 9 august. Compania deține televiziunile Mega TV și Familia.

„Referitor la SRL „Real Radio”, activitatea și tranzacțiile companiei indică asupra afilierii acesteia la grupul Șor/Plahotniuc.

Tranzacțiile analizate au identificat încasări de peste 9 mln lei de la SRL „Casa Media Corp” (afiliată grupului Plahotniuc) și SRL Horus, fapt ce generează suspiciuni față de scopul tranzacțiilor și sursa de proveniență a mijloacelor financiare.

Totodată, ex-fondatorii companiei sînt vizați în 4 cauze penale”, se arată în decizia Consiliului, notează Noi.md cu referiure la newsmaker.


Astfel, Consiliul a aprobat retragerea actelor permisive ale companiei pentru emisiile de televiziune/serviciile audiovizuale. „Real Radio” deține televiziunile Familia și Mega TV.

7
0
0
2
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав