X 
Cutremure stiri: 504

Ce progrese așteaptă UE de la Moldova în privința luptei cu corupția

27 mai. 2022,, 10:30   Politică
2168 0

Pentru a adera la Uniunea Europeană, Republica Moldova trebuie să progreseze mai mult în ceea ce privește reforma justiției, dar și să lupte cu corupția, prevenind spălările de bani.

Declarațiile au fost făcute de ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, la un interviu oferit în exclusivitate pentru TV8, transmite Știri.md.

Diplomatul a apreciat faptul că în ciuda crizelor prin care a trecut și trece RM, s-au văzut progrese în domeniul justiției.

„Ceea ce este important este că reforma justiției și lupta cu corupția să fie încorporată în sistemele statului. Cred că ceva bun pentru RM este că indiferent de crizele pe care le-a avut țara în ultimele luni, au fost cu avansare destul de consecventă și anume această avansare a fost observată în reforma justiției. Am observat că a fost pornit procesul de pre-vetting pentru Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor. A fost creată și comisia de evaluare a candidaților și noi sperăm să identificăm candidați internaționali pentru această comisie, ca să reflecte și experiență internațională, dar și secretariatul pentru pre-vetting, adică toate aceste lucruri au fost create nu doar cu asistența UE, dar și a altor parteneri de dezvoltare, SUA și statele membre ale UE”, a precizat Janis Mazeiks.

Totuși, procesul va dura o perioadă mai lungă, susține diplomatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав