X 
Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4165

Ce efect asupra Moldovei ar putea avea rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA

13 sep. 06:30   Politică
5 ore in urma 1758 0

Rezultatele viitoarelor alegeri prezidențiale din SUA ar putea afecta Moldova, iar dacă va cîștiga Donald Trump, atenția față de țara noastră ar putea slăbi.

O astfel de opinie a exprimat diplomatul internațional Andrei Muntean, în cadrul emisiunii youtu.be/1C2DTxa-4Ko?si=gW9gr-HifrMqsGEY, cu Alexandr Stahurski la postul de televiziune N4, relatează Noi.md.

El a menționat că SUA reprezintă o formă foarte specifică de guvernare politică a statului.

„Eu consider că, dacă va cîștiga alegerile Trump, atenția față de Moldova va slăbi oarecum. Dar nu cred că finanțarea pentru Moldova va fi revizuită radical, pentru că aceste sume sînt mici pentru bugetul SUA”, a spus Andrei Muntean.

În același timp, în opinia sa, dacă Donald Trump nu va cîștiga și democrații vor rămâîe la putere în SUA, totul va rămîne exact așa cum este, dar ar putea exista o ușoară creștere a participării Moldovei neutre la activitatea NATO din regiunea noastră.


„Pentru că nu cred că antrenamentele militare și mișcările militare în această regiune se vor opri sau se vor încheia, să spunem, în mod generalizat, chiar dacă, să dea Dumnezeu, conflictul militar din Ucraina se va încheia în curînd”, a subliniat diplomatul internațional.

2
4
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав