X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Ce a făcut Guvernul cu banii confiscați de la Luca Filat în Marea Britanie

1 aug. 2022,, 13:36   Politică
4422 0

Banii confiscați în anul 2021 de către Guvernul Marii Britanii de la Luca Filat, fiul fostului prim-ministru al Republicii Moldova, au fost folosiți pentru remunerarea asistenților personali care îngrijesc persoane cu dizabilități severe, transmite jurnal.md.

Suma confiscată a ajuns pentru remunerarea timp de patru luni a asistenților personali, însă majoritatea îngrijitorilor continuă să lucreze pe tot parcursul anului 2022, fie datorită finanțării suplimentare de la bugetul de stat, fie datorită alocărilor din bugetele raionale, informează un comunicat de presă emis de Guvern.

În septembrie 2021, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a semnat cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova un Memorandum de înțelegere privind returnarea a 458 068 de lire sterline confiscate de la cetățeanul moldovean, Luca Filat.

„Cu acești bani au fost angajați 543 de asistenți personali pentru o perioadă de 4 luni”, precizează Guvernul.

La Ungheni, solicitările de asistenți personali depășesc posibilitățile bugetare.


Claudia Dragomir este unul dintre cei 26 de asistenți personali angajați la Ungheni din resursele confiscate. Ea îngrijește de fiica sa, Estera, care este dependentă de scaunul rulant după un accident suferit acum, doi ani.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?