X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Cadrul normativ în domeniile geodezie, cartografie și geoinformatică, actualizat

19 iul. 09:15   Politică
11 ore in urma 1390 0

Deputații au adoptat, în cadrul ședinței plenare de astăzi, modificări ale cadrului normativ ce vizează domeniile geodezie, cartografie și geoinformatică.

Modificările operate la Legea cu privire la geodezie, cartografie și geoinformatică, Legea privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător, Legea privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător și geoinformatică, precum și la Legea cu privire la infrastructura națională de date spațiale au avut ca scop actualizarea legislației în acest domeniu pentru a menține coerența cu practicile internaționale și pentru a asigura interoperabilitatea cu alte țări.

Principalele prevederi ale PROIECTULUI vizează substituirea denumirii entității responsabile de domeniu în Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru, actualizarea unor termeni și completarea cu termeni noi, cum ar fi: topografie, teledetecție, harta digitală și/sau plan digital.

De asemenea, proiectul prevede modificarea Legii cu privire la geodezie, cartografie și geoinformatică referitoare la competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică de a efectua controlul lucrărilor în domeniul cadastrului bunurilor imobile.

0
0
2
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав