X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 167
Transnistria stiri: 1415

Borșevici :"Fără panică, fără stări de urgență"

24 feb. 2022,, 15:26   Politică
2953 1

"Dacă acordurile de la Minsk nu sînt respectate și sînt ignorate public, dacă oamenii iresponsabili nu știu să negocieze, atunci mai devreme sau mai tîrziu acest lucru ar fi dus la acțiuni militare", a declarat profesorul și diplomatul Victor Borșevici, comentînd situația tragică din Ucraina.

Expertul îndeamnă autoritățile moldovenești să rămînă neutre și să nu cadă pradă panicii.

"În ceea ce ne privește pe noi - fără panică, fără stări de urgență! Trebuie să ne vedem de treaba noastră și să învățăm să negociem, să ne rezolvăm propriile probleme și să nu ne amestecăm în treburile altora.

Mă uit la harta Basarabiei din vremurile țariste și ce văd acolo? Hotin, Cernăuți, Herța, Belgorod -Dnestrovsk, Izmail, Bolgrad, Chilia, Reni și multe altele. Cum s-a întîmplat că aceste teritorii se află acum în afara granițelor noastre? Dar cum rămîne cu teritoriile MASSR cu capitala din orașul Balta? Îmi amintesc că acesta a fost un cadou din partea lui Stalin pentru URSS. Apare întrebarea firească: cu ce ocazie conducerea noastră ar trebui să se îngrijoreze de problemele teritoriale ale altora și să introducă așa-numita stare de urgență?”.

21
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав