X 
Arşiţa stiri: 224
Jocurile Olimpice stiri: 300
Transnistria stiri: 1464

Bogdan Țîrdea: "Autoritățile i-au lipsit pe moldoveni de posibilitatea de a cumpăra o locuință"

20 aug. 13:45   Politică
5 ore in urma 1874 0

Bogdan Țîrdea, deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, și-a exprimat indignarea față de faptul că PAS a făcut aproape imposibilă pentru moldovenii de rînd achiziționarea unei locuințe.

Bogdan Țîrdea consideră că inițiativa de a verifica originea fondurilor și de a restricționa utilizarea numerarului a privat mulți moldoveni din diaspora de șansa de a-și cumpăra o locuință în cadrul programului „Prima Casă”. Politicianul a numit sarcastic această situație un „dublu cadou” din partea partidului de guvernămînt:

„Radu Marian și Partidul Acțiune și Solidaritate au făcut un dublu cadou cetățenilor noștri. Pe de o parte, dacă aveți un venit oficial mic, nu puteți participa la programul „Prima Casă”, pentru că banca nu vă va acorda un credit. Pe de altă parte, dacă sînteți din diasporă, nu puteți participa la programul „Prima Casă” deoarece, în primul rînd, nu sînteți rezident al Republicii Moldova, adică nu vă aflați pe teritoriul țării. În al doilea rînd, nu aveți un salariu oficial pe teritoriul Republicii Moldova. Pur și simplu, dacă te întorci cu bani din Italia, Rusia sau altă țară în care ai lucrat ilegal, nu vei putea cumpăra o casă sau un apartament, pentru că vei fi întrebat despre originea fondurilor”, a spus Țîrdea.

Anterior, președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Radu Marian, a negat că diaspora nu ar avea acces la programul Prima Casă.

De menționat că experții au criticat unele prevederi ale programului de creditare ipotecară de stat „Prima Casă Plus”, aprobat de Parlament.

11
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În curînd, în centrul capitalei moldovenești va apărea monumentul Reginei Maria a României. Dar monumentele căror personalități moldovenești celebre considerați că ar trebui instalate pe străzile noastre?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав